Het beste onderwijs realiseren samen met onze leerlingen.

Illustrator op school

02 februari 2022

In het kader van de Nationale voorleesdagen 2022 hadden wij op 2 en 3 februari een echte kinderboeken illustrator op school: Tjarko van der Pol!

De Nationale Voorleesdagen zijn gestart op woensdag 26 januari en duren tot 5 februari 2022. In de onderbouw en middenbouwgroepen wordt al flink voorgelezen. Graag hadden we leerlingen vanuit de bovenbouwgroepen willen laten voorlezen in de andere groepen, maar vanwege de Covid-maatregelen kunnen we dat nu niet realiseren. Gelukkig hebben we via de Schrijverscentrale iets anders kunnen regelen: een illustrator op bezoek! Een schrijver of illustrator in de groep maakt kinderen nieuwsgierig naar de boeken, blijkt uit onderzoek. Ze krijgen meer zin in lezen.

Voordat Tjarko van der Pol langskwam, zijn we in de klassen gestart met de voorbereidingen: voorlezen en bekijken van de boeken die Tjarko geïllustreerd heeft.

Tjarko had allerlei spullen mij zoals zijn boeken, maar ook attributen die hem inspiratie gaven voor zijn illustraties. Hij heeft iets verteld over zijn werk; hoe hij tot bepaalde plaatjes kwam en waarom het bij het verhaal past. Het was ontzettend leuk!Tips voor thuis:
Heeft uw kind thuis al verteld over de (boeken van de) illustrator? Misschien is uw kind al een boek van de illustrator aan het lezen? Of wilt u nog een boek uit de bibliotheek halen? Als zelf lezen een uitdaging is voor uw kind, kunt u ook voorlezen. Samen lezen is ook een leuke manier om een boek te ontdekken. Dan wisselt u het voorlezen af. Uw kind kan kleine stukjes voorlezen om eraan te wennen en actief betrokken te zijn. Het gaat nu niet om foutloos voorlezen, maar om plezier beleven aan het (voor)lezen. Op de momenten dat u voorleest, kan uw kind zich op het verhaal zelf concentreren!
 

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

Expertisecluster Nexus

Van Teylingenlaan 5

1701 AA Heerhugowaard

0251-655771

info.nexus@aloysiusstichting.nl