Nieuw schoolgebouw

Vanaf schooljaar 2022-2023 biedt de Aloysius Stichting speciaal onderwijs en ondersteuning in Heerhugowaard in een Expertisecentrum Passend Onderwijs, samen met Heliomare.

 

Het schoolgebouw in Heerhugowaard wordt gebouwd door Stichting Maatschappelijk Vastgoed (SMV). SMV bouwt een gebouw met zowel een school voor Heliomare als voor Aloysius. Sportfuncties en een aantal algemene functies in het gebouw worden gezamenlijk gebruikt.

 

Waar?

Ons nieuwe gebouw komt op De Vaandel-Zuid. De gemeente Heerhugowaard ontwikkelt De Vaandel Zuid tot een nieuwe wijk van Heerhugowaard. Het wordt een wijk met een bijzonder karakter. Samenwerking op sociaal en maatschappelijk gebied is leidend en wordt door de gemeente gestimuleerd. Ons gebouw grenst aan Buurtschap Waar Anders, een duurzame en ecologisch opgezet woongebied met sociale functies. Aansluitend aan Waar Anders komen nog 3 delen woonwijk en mogelijk een zorgboerderij en een (zorg)hotel.

 

Bouw

De bouwvoorbereiding start vanaf februari 2021.

 

Externe nieuwsbrief

Lees hier onze nieuwsbrief van januari 2021 over het expertisecentrum. Hierin geven wij een update van het ontwerp, de investering, maar bieden we ook een kijkje in de nieuwe wijk.
 

> Lees hier de nieuwsbrief

 

In het nieuws

Het expertisecentrum is onlangs in het nieuws geweest wegens een mogelijke vertraging van het project. Daar steekt de gemeente een stokje voor en zet de aannemer aan het werk om alvast de eerste ontwerpen te maken.

 

> Lees hier het nieuwsbericht

 

 


Expertisecluster Nexus

Het Schild 2b

1704 EK Heerhugowaard

0251-655771

info.nexus@aloysiusstichting.nl