Wij hebben zorg voor ieder ander, met name voor hen die het moeilijker hebben dan wijzelf en dat doen wij door volhardend te zijn in onze betrokkenheid.

Even voorstellen: Happy2Move

29 oktober 2020

Even voorstellen….

Wij zijn Happy2Move, de nieuwe naschoolse dagbesteding op Nexus!

De naschoolse dagbesteding van Happy2Move vindt plaats in een lokaal van school op maandag t/m donderdag van 14.00 uur tot 17.30 uur. Happy2Move biedt ook dagbesteding tijdens schoolvakanties en studiedagen.

 

De kinderen worden ingedeeld in (kleine)groepen om te voorkomen dat de groep te groot wordt en de kinderen overprikkeld raken. Wij hechten veel waarde aan duidelijkheid en structuur in de groep. Zo werken wij met pictogrammen en beginnen wij de dag met een dagbespreking met de kinderen, zodat zij weten wat hen te wachten staat.

Bij Happy2Move staat bewegen, samen plezier maken en gezond eten centraal. De kinderen krijgen ongeveer een uur bewegingsactiviteiten aangeboden in de gymzaal en er zal ruimte zijn voor vrij spel, zowel binnen als buiten. Ook worden er leuke (creatieve)activiteiten aangeboden en mogen de kinderen helpen met koken. Aan het einde van de dag krijgen de kinderen een warme maaltijd.

Tijdens de naschoolse dagbesteding wordt er gewerkt aan de sociale en fysieke ontwikkeling van de kinderen. Alle activiteiten zijn gericht op het vergroten van de participatie en de zelfredzaamheid. Er wordt een zorgplan met doelen opgesteld in samenwerking met de ouders en/of verzorgers, waar kinderen gedurende de groepsactiviteiten onder begeleiding aan kunnen werken.

 

Bent u geïnteresseerd? Aanmelden kan via de website: www.happy2move.nl of u kunt mailen naar nexus@happy2move.nl

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

Expertisecluster Nexus

Van Teylingenlaan 5

1701 AA Heerhugowaard

0251-655771

info.nexus@aloysiusstichting.nl