Wij hebben zorg voor ieder ander, met name voor hen die het moeilijker hebben dan wijzelf en dat doen wij door volhardend te zijn in onze betrokkenheid.

Scholen gesloten

15 maart 2020

Vanmiddag was er spoedoverleg tussen het ministerie van volksgezondheid, de Federatie Medisch Specialisten, verschillende ziekenhuisorganisaties en het RIVM. Het kabinet heeft daarna ook gesproken met de onderwijsraden en vakbonden. Het kabinet heeft besloten dat alle scholen vanaf morgen gesloten zijn.

 

Scholen gesloten

Alle scholen in Nederland zijn van maandag 16 maart tot en met maandag 6 april 2020 gesloten. De taxibedrijven worden door ons op de hoogte gesteld. Mocht de sluiting verlengd worden, dan laten wij dit zo snel mogelijk weten.

 

Hoe verder

  • Vanaf maandag 16 maart is de school dicht. Wij verzoeken u om uw kind(eren) thuis te houden.
  • Het Ministerie van Onderwijs heeft laten weten dat leerlingen leerplichtig blijven. Daarom overleggen wij morgenochtend met het team over alternatief onderwijs voor de aankomende tijd.
  • U wordt maandag 16 maart geïnformeerd hoe het onderwijsproces vanaf dinsdag 17 maart vorm krijgt, en hoe school en/of leerkrachten bereikbaar zijn.
  • Wij overleggen met het team en onze netwerkpartners over de opvang van kinderen van ouders in vitale beroepen, en onze eigen medewerkers om maximale continuïteit te waarborgen.
  • Als u behoort tot de groep met een cruciaal beroep en u wilt gebruik maken van opvang op school, verzoeken wij u dit per ommegaande te melden per mail naar Suzanne Wit of per app naar de leerkracht.
    Een overzicht van de cruciale beroepsgroepen vind u hier.

 

We hopen dat u begrip heeft voor deze moeilijke beslissing.

Heeft u hierover nog vragen, neem dan contact op met Suzanne Wit, directeur Expertisecluster Nexus.

 

Wij verzoeken u om vragen die betrekking hebben op het coronavirus zelf en hoe hiernaar te handelen niet aan ons te richten, maar daarvoor de informatie die beschikbaar is op de site van het RIVM te raadplegen.

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

Expertisecluster Nexus

Van Teylingenlaan 5

1701 AA Heerhugowaard

0251-655771

info.nexus@aloysiusstichting.nl