Wij hebben zorg voor ieder ander, met name voor hen die het moeilijker hebben dan wijzelf en dat doen wij door volhardend te zijn in onze betrokkenheid.

Aanbestedingsfase nieuwbouw De Vaandel-Zuid gestart

19 december 2019

Afgelopen januari tekenden de gemeente Heerhugowaard, de Aloysius Stichting, Heliomare en Stichting Maatschappelijk Vastgoed de samenwerkingsovereenkomst voor het realiseren van een expertisecentrum passend onderwijs in Heerhugowaard. Inmiddels is het ontwerp van gebouw gereed en gaat de Europese aanbestedingsfase van start.

 

 

Expertisecentrum passend onderwijs

In het expertisecentrum bundelen de Antoniusschool en Nexus (gezamenlijk Expertisecluster Nexus) van de Aloysius Stichting en Heliomare (onderwijs voor kinderen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking of autisme) hun expertise op één locatie om beter in de onderwijs- en ondersteuningsbehoeften van kinderen te kunnen voorzien. Het expertisecentrum richt zich op speciaal onderwijs voor in totaal ongeveer 400 kinderen in de basisschoolleeftijd uit de regio.

 

 

Voorlopig ontwerp

Architect Nanine Carree heeft het gebouw ontworpen. De voorgestelde uitwerking is mede tot stand gekomen na uitgebreide sessies met de gebruikers - waaronder een vertegenwoordiging van onze collega’s - zodat het gebouw optimaal aansluit bij de wensen en behoeften. Het expertisecentrum zal onder andere twee sportzalen, een zwembad, diverse zorgruimtes en 36 lokalen bevatten. Het complex wordt gasloos, volledig energieneutraal en vormgegeven met veel aandacht voor het binnenklimaat.

 

 

Planning

In de aanbestedingsfase wordt er gezocht naar een geschikte partij om de nieuwbouw uit te voeren. Halverwege 2020 wordt bekend gemaakt voor welke aannemer is gekozen. De bouw start in het voorjaar van 2021 en het gebouw wordt medio 2022 opgeleverd. Het expertisecentrum wordt gefinancierd door Stichting Maatschappelijk Vastgoed op de Vaandel-Zuid in Heerhugowaard. De gemeente Heerhugowaard staat hierbij garant.

 

Note: eerder deze week is er een artikel verschenen over de nieuwbouw van het expertisecentrum passend onderwijs in Heerhugowaard in het Noordhollands Dagblad en op nieuwskanaal Alkmaar Centraal.

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

Expertisecluster Nexus

Van Teylingenlaan 5

1701 AA Heerhugowaard

0251-655771

info.nexus@aloysiusstichting.nl