Het beste onderwijs realiseren samen met onze leerlingen.

Politie grondig ondervraagd door Groep 3

21 maart 2019

Het thema Politie stond de afgelopen weken centraal in groep 3 so/sbo van Nexus. Dit was in het kader van Kern 5 van 'Veilig leren lezen', waarbij de leerlingen leerden over wat wel en niet veilig is. Om het dit thema op een leuke manier af te sluiten hebben wij contact gezocht met de wijkagent waarmee onze school in contact staat.

 

 

Kleine en grote polities op de foto

De wijkagent was erg enthousiast en beloofde onze klas te bezoeken. De kinderen hebben van vuilniszakken hun eigen politie uniform geknutseld, een politiepet gemaakt en vingerafdrukken gezet. Vandaag mochten zij na de gymles hun ‘uniform’ aan voor een groepsfoto. Toen iedereen alles aan en op had werden de leerlingen verrast: ze gingen niet alleen met elkaar op de foto, maar ook met echte agenten!

 

 

Heftige ervaringen met politie

De twee agenten die op bezoek kwamen hebben vragen beantwoord en heftige verhalen van leerlingen aangehoord: “mijn papa rijdt altijd door rood”, “mijn broer moest een keer met de politie mee” en “ik heb de politie een keer gezien in mijn straat”. Ook mochten de kinderen bewonderen wat de agenten allemaal aan hun riem hadden: echte kogels, pepperspray, een wapenstok en een echt pistool. Daar waren ze toch wel van onder de indruk.

 

 

In de politiewagen

Ten slotte mochten wij met zijn allen naar buiten en naar de politie auto. De achterdeuren gingen open en iedereen mocht even in de auto zitten en bewonderen wat er allemaal te zien was. Wat een knopjes en schermpjes! Achterin de wagen hebben we ook nog heel veel spullen gezien - van een bezem tot een kogelvrijvest en een blaasapparaat. En ja hoor, juf moest blazen. Gelukkig had zij niets gedronken en mocht ze gewoon door gaan met lesgeven.

 

 

Een cadeautje van de boeven van Groep 3

Aan het eind van het bezoek gingen we met zijn allen nog even op een groepsfoto en daarna gingen de agenten weer verder met hun werk. Wat een bijzondere drie kwartier, en wat was het gaaf!!! Blijkbaar vonden de agenten dat ook want een paar uur later schreven zij er al over op hun website... ;)

 

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

Expertisecluster Nexus

Van Teylingenlaan 5

1701 AA Heerhugowaard

0251-655771

info.nexus@aloysiusstichting.nl