Het beste onderwijs realiseren samen met onze leerlingen.

Rabo AZ Foodtour op Nexus

06 maart 2019

Op dinsdag 5 maart werd de Rabo AZ Foodtour geopend op het Expertisecluster Nexus in Heerhugowaard. De school ontving hoog bezoek: AZ speler Jonas Svenson, Jong AZ speler Mauro Savastano en Paul Brandenburg, het hoofd van de AZ jeugdopleiding.

 

Rabo AZ Foodtour

De Rabo AZ Foodtour is een compleet interactief lesprogramma voor groepen 7/8 van het so en sbo waarin voedsel en gezonde voeding centraal staat. Leerlingen duiken in thema’s als gezond eten, etiketten lezen en (sport)voeding. Elke les behandelt een actueel voedsel- of gezondheidsthema. Zo leren leerlingen op een leuke manier alles over voedsel en gezonde voeding.

 

Van harte welkom

Het bezoek van AZ werd welkom geheten in de aula van Nexus. Een medewerkster van de Rabobank legde uit aan de leerlingen waar het om draait in de Rabo AZ Foodtour. Het bezoek stelde zichzelf voor en er was tijd voor een eerste vragenronde.

 

Soorten bananen

Na de vragenronde gingen de gasten en de leerlingen naar het schoolplein, want hier vond de quiz plaats. De quizvragen waren nog behoorlijk lastig! Hoeveel soorten bananen zijn er bijvoorbeeld? De meerkeuze antwoorden maakten het niet direct makkelijker, want is dat A: 300 of B: 500? Weet u het antwoord?

 

 

Voetballen met AZ'ers

De quiz werd gewonnen door onze leerling Joey uit de Helikopter. Zijn groep mocht als eerste een potje voetballen met Svenson, Savastano en meneer Brandenburg. Ondertussen werden ze luid toegejuicht door de jongere klassen die kwamen kijken naar dit mooie schouwspel.

 

 

Op de foto

Na het voetballen mochten de leerlingen met de AZ spelers en meneer Brandenburg op de foto en toen was het tijd voor de leerlingen van de andere groep 8 en de 7/8 om met de gasten te voetballen. Ook deze groepen kregen natuurlijk hun groepsfoto. Ten slotte was er zelfs nog even tijd voor de andere klassen die langs de kant stonden - ontzettend leuk!

 

 

Foodvlog

Helaas was het om 10 uur alweer tijd om afscheid te nemen van de AZ spelers, maar de Rabo AZ Foodtour krijgt nog wel een staartje op het Expertisecluster Nexus. De leerlingen gaan namelijk aan de slag met een vlog als eindopdracht, net als de andere groepen die deelnemen aan de Rabo AZ Foodtour. De hoofdprijs is het bijwonen van een thuiswedstrijd van AZ en een clinic in de keuken van AZ - een prijs waar we hard ons best voor zullen doen. Binnenkort meer over deze vlog, dus hou ons in de gaten!

 

 

Dus, hoeveel soorten bananen?

300. Er zijn wel 300 soorten bananen!

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

Expertisecluster Nexus

Van Teylingenlaan 5

1701 AA Heerhugowaard

0251-655771

info.nexus@aloysiusstichting.nl