Doelgroep
hier de toelichting op dit filter...
terug naar zoekresultaten

Ik kies voor zelfcontrole

 • Omschrijving

  Agressief, opstandig en explosief gedrag van leerlingen vergt het uiterste van leraren, werkt belemmerend op het onderwijsleerproces en komt steeds vaker voor. Veel kinderen die op de basisschool dit gedrag vertonen, hebben deze problemen (en erger) ook in de puberteit. De training ‘ik kies voor Zelfcontrole’ helpt leerlingen en school om de vicieuze cirkel van agressief, opstandig gedrag, conflicten en negatieve bekrachtiging te doorbreken.

   

  Voordeel van de cursus

  De training 'ik kies voor Zelfcontrole' is een evidence based training. De kinderen ontwikkelen hierdoor in groepsverband inzicht in en controle over eigen emoties en gedrag. Ze ontwikkelen vaardigheden om problemen op een goede manier op te lossen. Hierdoor kunnen ze zich socialer gedragen en krijgen positieve feedback op hun gedrag. De training wordt op school, onder schooltijd, in een voor leerlingen bekende omgeving gegeven. De leraar ontwikkelt kennis en vaardigheden om de kinderen in het veranderingsproces te ondersteunen en om in de toekomst met agressief, opstandig gedrag om te gaan.

   

  Cursusopzet

  In een intakegesprek met leraar en leerlingen worden doelen voor de training geformuleerd. De training bestaat uit 9 sessies van 1,5 uur, een teamtraining, een aantal gesprekken met de leraar en een ouderavond. De leerlingen krijgen opdrachten mee, die gedurende de week worden geoefend. 

  Co-trainingsmogelijkheden zijn bespreekbaar.

   

   

   

 • Data/locatie in overleg

   

 • Aanvraag voor "Ik kies voor zelfcontrole"

  Naam *
  Organisatie *
  Telefoon *
  E-mail *
  Aanvraag voor
  * verplicht
 • Ik kies voor zelfcontrole

Expertisecluster Nexus

Van Teylingenlaan 5

1701 AA Heerhugowaard

0251-655771

info.nexus@aloysiusstichting.nl