Doelgroep
hier de toelichting op dit filter...
terug naar zoekresultaten

Agressie reductietraining

 • Omschrijving

  Agressie van de leerling naar de leraar of bij de leerlingen onderling komt voor, maar wordt nog te veel als een taboe beschouwd. Betrokkenen missen vaak voldoende verbale en non-verbale vaardigheden om zichzelf en de ander te beschermen en de agressie om te buigen naar gewenst gedrag. Vaak 'vervalt' men in gedragspatronen die onbewust of om pragmatische redenen ontstaan zijn, zoals bestraffing of eindeloos begrip. Beter is het om zo lang mogelijk in de rol van gelijke te blijven: meester zijn over jezelf en eigen grenzen en mogelijkheden.

   

  Voordeel van de cursus

  De deelnemers leren een ruim arsenaal aan interactieve vaardigheden om zo met heldere interventies en goede timing de situaties gunstig te beïnvloeden.

   

  Cursusopzet

  De training richt zich op het verbaal omgaan met agressie. Bij de verbale aanspreekvormen spreekt het vanzelf dat het bewust worden en hanteren van het eigen non-verbale gedrag aan de orde komt. Een leerling reageert meer op non-verbale signalen dan op de verbale communicatie. De houding die u kunt aannemen, kunt u verdelen in proactieve en reactieve gedragingen. Deze keuze van uw houding heeft direct gevolgen voor de mogelijkheden om met de situatie en met veranderingen om te gaan. De training is gebasseerd op ervarend leren: situaties en handelingen ervaren en door het te proberen dingen veranderen.

   

  We passen inhoud en duur indien gewenst aan en bespreken datum en tijdstip in overleg. 

   

   

 • Data/locatie in overleg

   

 • Aanvraag voor "Agressie reductietraining"

  Naam *
  Organisatie *
  Telefoon *
  E-mail *
  Aanvraag voor
  * verplicht

Expertisecluster Nexus

Van Teylingenlaan 5

1701 AA Heerhugowaard

0251-655771

info.nexus@aloysiusstichting.nl