Leestijd 1 - 2 min
Lieke kan helemaal zichzelf zijn op school
Lieke (10) en haar leerkracht Patricia van Expertisecluster Nexus kunnen het prima vinden met elkaar. Ze kijken uit naar de verhuizing naar hun nieuwe school.

Leren ging – door allerlei factoren – lastig voor Lieke op haar vorige school. Daarom kwam ze naar Expertisecluster Nexus in Heerhugowaard. In het begin vond Lieke het een beetje spannend op haar nieuwe school, maar dat was gelukkig al gauw over. Inmiddels zit Lieke met veertien klasgenoten in groep 5-6 bij Patricia. De rust in de klas doet Lieke goed en ze heeft leuke vriendinnen.

Wat is er fijn aan jouw school?

“De leerkrachten zijn superleuk en geven fijne lessen.” Ook vindt Lieke het fijn dat alles goed en rustig wordt uitgelegd.
Patricia: “In het begin had Lieke een beetje moeite met hulp vragen, maar nu heeft ze meer zelfvertrouwen gekregen en durft ze alles te vragen of te vertellen als er iets is!” “Vroeger had ik dat écht niet”, vult Lieke aan. Juf Patricia stelt vervolgens een mooie vraag aan Lieke: “Kon je toen jezelf zijn, Liek?” “Nee!” “En nu?” “Nu wel!” zegt Lieke, met een mooie grote glimlach op haar gezicht.

Wat is het allerleukste om te doen in de klas?

“Een Thema-circuit!”, roept Lieke. Door een thema-circuit te doen zijn de kinderen heel enthousiast aan het spelen door bijvoorbeeld woordjes te maken, te koken of te spelen en toch zijn ze met schoolvakken bezig. Dansen en zingen zijn ook favoriet bij Lieke, dan kan ze zich helemaal uitleven en lekker gek meedoen.

Wat vind je van de aankomende verhuizing naar het nieuwe schoolgebouw?

Lieke vindt de verhuizing spannend én leuk. Waarom spannend? “Dan moeten we alles zoeken in de nieuwe school!” Ook vertelde juf Patricia aan Lieke dat het klaslokaal van groep 5-6 in het nieuwe gebouw op de eerste verdieping is, dat wordt dus elke dag de trap op en af.
Op school hangen foto’s van het nieuwe schoolgebouw in de gangen, daar kunnen de leerlingen de voortgang van de bouw zien. Lieke was zó nieuwsgierig, dat ze zelfs al met haar ouders naar het nieuwe gebouw is gaan kijken. Binnenkort gaan ook alle klassen even kijken bij het nieuwe schoolgebouw en na de meivakantie starten Lieke en alle andere leerlingen al in hun nieuwe school.

auteur Carina Prudon de Castro
fotografie Peter Valckx