Onderwijs op afstand op Expertisecluster Nexus

Net als alle scholen in Nederland, is het Expertisecluster Nexus sinds maandag 16 maart gesloten om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

 

Onze school is gesloten, maar ons onderwijs gaat gewoon door. Op afstand! Deze pagina gebruiken wij om u te informeren over ons onderwijs op afstand. Daarnaast delen we hier leuke berichten van en voor onze leerlingen, hun ouders en onze collega's. Die zijn er namelijk genoeg!

 

Heeft u als ouder iets leuks om te delen over deze bijzondere situatie? Geef het door aan de leraar van uw zoon of dochter! Het mag van alles zijn - van een verhaaltje tot een mooie uitspraak van uw kind, van een foto tot een filmpje. Wij zijn heel benieuwd!

 

21-04 | Kayden vs. Dr. Poepjes

Dat de experimenten van Dr. Poepjes ook wel kunnen lukken demonstreert Kayden op onderstaand filmpje. Hij legt zelfs nog even uit hoe dit experiment precies werk. Zou jij Dr. Poepjes kunnen uitleggen waar het nu aan ligt dat het jou wel lukt, Kayden?

 

 

21-04 Koningsspelen 2020

Dit jaar kunnen de koningsspelen helaas niet doorgaan. Sommige kinderen vinden dat zo jammer, dat ze gewoon thuis aan de gang zijn gegaan met spelletjes. Zo werden het de woningsspelen! Spelletjes die je thuis kunt doen! Stanley was lekker fanatiek en heeft de foto's naar ons opgestuurd. Slim om met dit lekkere weer buiten te gaan spelen!

 

 

 

 

21-04 Schorpioen

Bij de schorpioenen staat er regelmatig een foto-opdracht bij het huiswerk. Kunnen jullie raden wat de opdrachten bij de foto's waren?

 

17-04 Update groep Maan

Groep Maan is thuis goed bezig. Hieronder wat voorbeelden van opdrachten die de kleuters hebben gedaan. De juffen zijn trots op deze kanjers!

 

Er zijn mooie torens gebouwd!

 

Met klei zijn letters gemaakt!

 

 

Er zijn verschillende spelletjes gedaan op de iPad

 

 

17-04 Getallen

Bij de kleuters wordt er gewerkt met het getal van de dag. Kun jij bedenken met welke getallen Jayden en Xavi bezig waren?

 

 

16-04 Missen :(

Dat de juffen en de meesters de kinderen missen, dat is bekend. Al fietsend door Heerhugowaard kwamen we erachter dat dit ook andersom geldt. Het is ook niet niks. Normaal gesproken zie je elkaar 5 dagen in de week. En nu alleen af en toe via een schermpje of helemaal niet. De foto hier beneden is genomen in Heerhugowaard en dat doet de juffen en de meesters weer goed! Hopelijk kunnen we elkaar weer snel zien!

 

 

14-04 Het Nexus Nieuws!

Het nieuws wordt u aangeboden door de juffen en meesters van Nexus!

 

 

07-04 3D dieren
Bij de kinderen van groep 3 is iets heel geks gebeurd. Ineens stonden er dieren in de woonkamer en buiten op straat. Ze schrokken best wel eventjes!

Hoe werkt het:
Ga naar op je telefoon naar Google en typ daar een van deze dierennamen in:
leeuw, tijger, jachtluipaard, haai, egel, eend, wolf, zeeduivel, geit, rottweiler, slang, panda, adelaar, bruine beer, alligator, paard, shetland pony, schildpad, kat, octopus of hond.
Scroll iets naar beneden en druk op ‘weergeven in 3D’. Als je even wacht komt er als het goed is een dier in huis en kun je hier mee op de foto.


 

 

06-04 Pieuw-wieuw!!!

Een school zonder kinderen leeft niet en is geen school! Helaas is het nu niet anders. De juffen en de meesters hebben een filmpje gemaakt om te zeggen dat ze de kinderen echt missen:

 

 

03-04 Zelfstandig!

Fabian heeft thuis heel hard gewerkt aan een muurkrant over Spanje. Hij heeft zelf de informatie en de afbeeldingen gezocht en alles tot een geheel verwerkt. Let ook even op de details met de rietjes! Het resultaat mag er zijn!

 

 

 

03-04 Groep paars

In de groep van meester Herbert is het elke keer weer een verrassing wat voor extra opdracht meester uit zijn hoge hoed tovert. Deze opdrachten zorgen voor gezellige, grappig of nadenk- momenten. Opdrachten die al geweest zijn: bouw een hut en nodig iemand uit om thee te drinken. Vekleed jezelf en sporten in het park.

 


 

 

 

02-04 Controle!

Sommige leerlingen en ouders kregen vanuit "de Aloysius Stichting" een mail met de volgende verzoeken:

 

  1. Plak in het midden van het raam een a4 papier met groot geschreven de naam van uw kind.
  2. Zet het gemaakte werk tegen het raam aan of plak het vast.
  3. Gemaakte tekeningen en knutselwerkjes moeten ook vanaf anderhalve meter te zien zijn.
  4. Wij vragen u om niet naar buiten te komen, maar binnen te zwaaien naar de leerkrachten.
  5. Stuur een foto van uw voorraam naar de leerkracht.

 

Een aantal ouders en leerlingen hebben dit keurig gedaan. Het was alleen handig geweest als ze van te voren toch even hadden gekeken naar de datum... (1 april!)

 

 

 

30-03 Ziek thuis :(

Normaal gesproken ga je naar huis als je ziek op school bent. Dat is wat lastiger als je al thuis bent... Het voordeel is wel dat je, als je je eventjes beter voelt, je je schoolwerk al bij de hand hebt. Een beetje ziek en toch werken: Samantha je bent een topper!

 

 

 

 

WC papier hier!

 

27-03 Opvrolijken
Tussen het harde werken door, kunnen de kinderen van groep 3 elke dag mee doen aan een challenge.

 

De opdracht was om een tekening te maken waarop de volgende 3 dingen te zien zijn: een poppetje, de lucht en de grond. Verder mochten ze zelf verzinnen wat ze gingen tekenen. Vervolgens hebben de kinderen de tekening bij iemand in de brievenbus gedaan om diegene op te vrolijken.

 

Wat zullen ze blij zijn met jullie prachtige tekeningen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

26-03 Wij zijn niet lui?!?!?

Dat de school dicht is betekent natuurlijk niet dat er niet hard gewerkt wordt. Hopelijk kan iedereen het harde werken afwisselen met spelen en soms ook lekker luieren. De opdracht van juf Anke past hier goed bij: "ga op de foto als een luiaard". Eerst moet je dan uitzoeken wat een luiaard zoal doet en dan kom je erachter dat hangen als een luiaard best wel zwaar is!

 

 

25-03 Lekker rekenen!

Wist je dat je ook met gebak kunt rekenen? Om een taart of cake te kunnen bakken moeten de hoeveelheden van de ingrediënten uiteraard kloppen. Dat betekent: snijden, wegen, tellen en rekenen. Al met al een hele opgave. Om de taart daarna eerlijk te verdelen kun je je breukenkennis gebruiken of deze juist bijspijkeren.

 

Tygo heeft 3/4 van de cake aan de wijkverpleging gegeven!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook Keano kan niet wachten tot hij klaar is met de breuken. En wij begrijpen heel goed waarom:

 

 

25-03 | Een kaartje voor leerlingen en ouders

Deze week ontvangen al onze leerlingen en hun ouders een kaartje van ons. Waarom? Omdat wij jullie missen, dankbaar zijn voor jullie steun en ontzettend blij zijn met de manier waarop jullie meehelpen om ons onderwijs op afstand vorm te geven!

 

 

 

 


Expertisecluster Nexus

Van Teylingenlaan 5

1701 AA Heerhugowaard

0251-655771

info.nexus@aloysiusstichting.nl