Bekijk deze mail online
Nieuwsbrief icoon   Expertisecentrum Heerhugowaard Nexus   jun 2022
Expertisecentrum passend onderwijs
Vanaf schooljaar 2022-2023 biedt de Aloysius Stichting speciaal onderwijs en ondersteuning in Heerhugowaard in een Expertisecentrum Passend Onderwijs, samen met Heliomare.
Bundelen van expertise
Bundelen van expertise

In het expertisecentrum bundelen de Antoniusschool en Nexus (gezamenlijk Expertisecluster Nexus) van de Aloysius Stichting en Heliomare (onderwijs voor kinderen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking of autisme) hun expertise op één locatie om beter in de onderwijs- en ondersteuningsbehoeften van kinderen te kunnen voorzien. Het expertisecentrum richt zich op speciaal onderwijs voor in totaal ongeveer 400 kinderen in de basisschoolleeftijd uit de regio.

Ontwerp gereed Ontwerp gereed

Ontwerp gereed

Het ontwerp en de indeling van het gebouw zijn in samenwerking met de onderwijs- en revalidatieteams opgezet en afgerond. Met dank aan de specialisten is nu in kaart gebracht op welke plekken bijvoorbeeld een digibord wordt opgehangen en waar leerlingen naar het toilet kunnen. De indeling van het gebouw is tot in de kleinste details besproken, waardoor leerlingen en medewerkers zich vertrouwd kunnen voelen in het gebouw met een aangename werkplek.

Investeringsbesluit

Onlangs stemde de gemeente Heerhugowaard in om voor 20 miljoen euro garant te staan voor de bouw van het expertisecentrum. Stichting Maatschappelijk Vastgoed gaat het bouwen op De Vaandel-Zuid.

Een nieuwe wijk
Een nieuwe wijk

De Vaandel-Zuid is een compleet nieuwe wijk in Heerhugowaard. In de wijk is ook de ontwikkeling gaande van het Buurtschap 'Waar anders'. Een woonconcept met ruim 130 woningen waarbinnen diverse bewonersgroepen met elkaar wonen. In dit concept staat 'nabuurschap' centraal en worden er diverse dagbestedingsmogelijkheden ontwikkeld. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het aanleggen van een pluktuin en een dierenweide. Binnen Aloysius kijken we dan ook naar de mogelijkheden om gezamenlijke activiteiten te organiseren. 

Meer informatie of vragen

Op de website van Nexus informeren wij ouders en geïnteresseerden over de ontwikkelingen van het expertisecentrum. Benieuwd naar de locatie? Via Google staan diverse artikelen en foto's beschikbaar. U kunt dan 'Vaandel-Zuid Heerhugowaard' als zoekopdracht gebruiken. Heeft u verder nog vragen? Dan kunt u gerust een mail sturen naar Expertisecluser Nexus: info.nexus@aloysiusstichting.nl.