Doelgroep
hier de toelichting op dit filter...
terug naar zoekresultaten

Rots en Water

 • Omschrijving

  Leerlingen met een gedragsstoornis hebben vaak veel baat bij een training sociale vaardigheden (SOVA-training). In de Rots en Water-training komen weerbaarheid en sociale competenties samen. De training richt zich op je onafhankelijk opstellen en eigen keuzes maken (rots), maar ook op leren samen werken, samen spelen en samen leven (water).

   

  Voordeel van de cursus

  Leerlingen met gedragsproblemen leren hun eigen weerbaarheid te vergroten (geloven in hun eigen kracht) en tegelijkertijd anderen respectvol tegemoet te treden. Deze cursus is ook goed bruikbaar als instrument tegen pestgedrag. De leerlingen staan steviger in hun schoenen, zij zijn zich bewuster van hun eigen gedrag en de lichamelijke ervaringen daarbij. De leerlingen kunnen een keuze maken tussen een harde opstelling (rots) en een meer zachte, meegaande opstelling (water) in hun gedrag.

   

  Cursusopzet

  De cursus bestaat uit zes tot acht bijeenkomsten van 5 kwartier. Hierin is de fysieke weerbaarheid van de leerlingen niet alleen doel op zich, maar vooral een middel om mentale en sociale vaardigheden te ontwikkelen. Een voorwaarde is de aanwezigheid van een coassistent (leraar of assistent) bij de training, zo kan overdracht van kennis en vaardigheden plaatsvinden.

   

 • Data/locatie in overleg

   

 • Aanvraag voor "Rots en Water"

  Naam *
  Organisatie *
  Telefoon *
  E-mail *
  Aanvraag voor
  * verplicht

Expertisecluster Nexus

Van Teylingenlaan 5

1701 AA Heerhugowaard

0251-655771

info.nexus@aloysiusstichting.nl