Doelgroep
hier de toelichting op dit filter...
terug naar zoekresultaten

Omgaan met grensoverschrijdend gedrag

 • Omschrijving

  De training Omgaan met grensoverschrijdend gedrag is ontwikkeld vanuit de praktijk en voor de praktijk en gaat vooral in op het voorkómen van grensoverschrijdend gedrag.

  De training bestaat uit twee bijeenkomsten en wordt gegeven door gecertificeerde trainers van Gedragpunt of van onze collega-organisatie Triade. De doelgroep voor de training is: leraren en medewerkers uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs.

   

  Cursusopzet

  In de eerste bijeenkomst wordt gewerkt met het crisisontwikkelingsmodel. Dit model vormt het kader voor de cursus en vanuit dat kader worden steeds uitstapjes gemaakt naar de praktijk. Dit vertaalt zich het geven van praktijkvoorbeelden en kennisuitwisseling tussen de deelnemers.

  Door praktische oefeningen laten de cursusleiders de deelnemers ontdekken en ervaren wat bepaalde situaties met je doen als persoon en als leerkracht.

   

  De tweede bijeenkomst worden ingebrachte casussen uitgespeeld door een trainingsacteur. Er wordt gewerkt met rollenspel of met regisseursscènes - de trainer speelt met de acteur, de deelnemers bepalen wat de trainer moet doen – waardoor de praktijk de cursus wordt binnengehaald. Ook komt de territoriumleer aan bod. Er wordt gekeken naar de ruimte die een leerling inneemt en wat dat doet met de andere leerlingen, de groep als geheel en de leraar.

   

 • Data/locatie in overleg

   

 • Aanvraag voor "Omgaan met grensoverschrijdend gedrag"

  Naam *
  Organisatie *
  Telefoon *
  E-mail *
  Aanvraag voor
  * verplicht

Expertisecluster Nexus

Van Teylingenlaan 5

1701 AA Heerhugowaard

0251-655771

info.nexus@aloysiusstichting.nl