Doelgroep
hier de toelichting op dit filter...
terug naar zoekresultaten

Gedragsstoornissen

 • Omschrijving

  De stoornissen die in 3 aparte workshops aan bod komen zijn; autisme, ADHD en ODD/CD. Per workshop kunt u de inhoud, voordeel en opzet van de cursus leren. De workshops kunt u los van elkaar aanvragen of als 3-luik.

   

  ODD/CD

  Gedragsstoornissen waarbij leerlingen o.a. opstandig, boos, dwars, wraakzuchtig en agressief gedrag kunnen laten zien, veroorzaken ernstige problemen voor de leerling en de veiligheid voor de omgeving. Dit vraagt om een eenduidige gezamenlijke aanpak van het hele schoolteam.

   

  ADHD

  Veel bewegen, opdrachten vergeten, voor de beurt praten, overal mee bemoeien, slecht kunnen plannen en organiseren. Leerlingen met ADHD in de klas vragen extra vaardigheden van de leerkracht. Bij leerlingen met ADD valt vooral het dromerige op maar er is meer aan de hand.

   

  Autisme

  Autisme is een ontwikkelingsstoornis die diep ingrijpt in de ontwikkeling van kinderen. Leerlingen met autisme hebben problemen met informatieverwerking en de executieve functies en dat vraagt specifieke kennis en vaardigheden van de leraar. Leerlingen met autisme zijn kwetsbaar op school en hebben leraren nodig die hen ondersteunen. Hoe maak je een school en klas autisme vriendelijk en porfiteren tegelijkertijd ook andere leerlingen hiervan mee?

   

  Voordeel van de cursus "gedragsstoornissen"

  In de workshops vindt een goede verbinding plaats tussen de theorie en de omzetting hiervan naar de praktijk.

   

  Cursusopzet

  ODD/CD

  Beschermende en risicofactoren bij gedragsstoornissen, de onderwijsbehoeften van deze leerlingen en de aanpak die hier goed op aansluit, grenzen stellen aan gedrag en een gezamenlijke schoolvisie,

  het voorkomen van problematisch gedrag, onderzoeken van een passende aanpak op school. Wat gebeurt er al en waar liggen verbeteringen?

   

  ADHD

  het vergroten van het begrip, het is een voornamelijk erfelijk bepaalde, neuro-biologische stoornis, de onderwijsbehoeften van deze leerlingen en de aanpak die hierop aansluit, tenslotte gaan we met elkaar kijken naar een passende aanpak op school. Wat gebeurt er al en waar liggen verbeteringen?

   

  Autisme

  het vergroten van het begrip, de onderwijsbehoeften van deze leerllingen en de aanpak die hierop aansluit, het onderzoeken van een passende aanpak op school. Wat gebeurt er al en waar liggen verbeteringen.

  Deze workshop zijn met 3 registeruren opgenomen in registerleraar

   

 • Data/locatie in overleg

   

 • Aanvraag voor "Gedragsstoornissen"

  Naam *
  Organisatie *
  Telefoon *
  E-mail *
  Aanvraag voor
  * verplicht
 • ADHD: theorie en praktijk workshop
  Autisme

Expertisecluster Nexus

Van Teylingenlaan 5

1701 AA Heerhugowaard

0251-655771

info.nexus@aloysiusstichting.nl