Doelgroep
hier de toelichting op dit filter...
terug naar zoekresultaten

De-escalatie van Gedrag

 • Omschrijving

  Wanneer gedrag van leerlingen dreigt te escaleren bestaat de mogelijkheid dit om te buigen. De rol van de leraar is hierbij van groot belang.

  Tijdens deze interactieve workshop raken de deelnemers bekend met de escalatiecurve, de verschillende interventiestadia en de functies van gedrag. Er wordt tevens geoefend met een educatieve correctie vanuit SWPBS*: de reactieprocedure. Deze wijze van reageren op klein probleemgedrag kan escalatie van gedrag voorkomen.

   

  Voordeel van de cursus

  Tijdens de workshop krijgen de deelnemers concrete handvatten voor het onderbreken van de escalatieketen en worden zij uitgedaagd te kijken naar het eigen gedrag en de effecten hiervan op het gedrag van de leerlingen. Er wordt gewerkt met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk, zodat het effect van de aanpak direct zichtbaar gemaakt kan worden. Aan het einde van dit onderdeel zijn de deelnemers op de hoogte van welke strategieën en interventies ingezet kunnen worden.

   

  Cursus opzet

  In de twee uur durende workshop  wordt de theorie afgewisseld met praktische werkvormen, zodat de deelnemers zelf ook actief aan de slag kunnen.

   

  De workshop kan zowel in onze cursuszaal in Alkmaar, als op locatie gegeven worden. De locatie en de kosten van de cursus gaan in overleg.

   

  *SWPBS= Schoolwide Positive Behavior Support 

   

 • data/locatie in overleg

   

 • Aanvraag voor "De-escalatie van Gedrag"

  Naam *
  Organisatie *
  Telefoon *
  E-mail *
  Aanvraag voor
  * verplicht
 • De-escalatie van gedrag

Expertisecluster Nexus

Van Teylingenlaan 5

1701 AA Heerhugowaard

0251-655771

info.nexus@aloysiusstichting.nl